Electrive scrie că Topolino va fi cel mai mic automobil din oferta Fiat, chiar mai compact decât Fiat 500, un model gândit tot pentru traficul urban. Microcarul va fi un competitor direct pentru Citroen Ami sau Squad Mobility, despre care am scris în detaliu în acest articol.

Microcarul produs de Stellantis va fi similar cu Ami, datorită faptului că este produs de același grup, iar scopul acestor vehicule este de a fi cât mai accesibile cu putință pentru șoferi, dar și pentru operatorii de flote mai mari.

În vreme ce știm că Citroen Ami are o autonomie de 75 de kilometri și o viteză maximă de 45 km/h, încă nu au fost date publicității informații despre Fiat Topolino. Totuși, luând în calcul faptul că ambele microcaruri vor putea fi conduse de persoane care nu posedă un permis de conducere, specificațiile ar putea fi similare.

În ce privește planurile de electrificare, oficiali Fiat vor ca oferta pentru piața europeană să includă doar mașini nepoluante până în 2027, iar în ce privește piața globală, 2030 ar putea fi anul în care Fiat va vinde doar mașini electrice.

Squad Mobility are o abordare ușor diferită pentru microcaruri, întrucât compania oferă panouri solare pe plafon pentru alimentarea bateriei pe timpul unei zi însorite. Dacă șoferii își doresc o formă mai rapidă de încărcare, aceștia pot lua în casă sau la birou bateriile tip servietă pentru a le încărca la priză.

Sursă foto: Stellantis