ESG Today scrie că fabrica ar putea deveni neutră din punct de vedere al emisiilor până în 2035, iar pentru a reuși acest lucru, au fost deja luate măsuri, iar altele urmează a fi implementate. Energia curată, regenerabilă, este în centrul atenției, ca în alte cazuri asemănătoare, însă pe lângă asta, compania vrea să optimizeze și utilizarea diferitelor resurse, precum a apei. Pentru a face fabrica mai prietenoasă cu planeta, oficialii PepsiCo au anunțat faptul că apa de ploaie va fi colectată, iar căldura va fi recuperată pentru a fi utilizată ulterior.

Cojile de cartofi rămase în urma producției vor fi transformați într-o formă de fertilizator sustenabil, care va putea fi cumpărat de către fermieri pentru utilizarea în industria agricolă.

CEO-ul PepsiCo Europe, Silviu Popovici, a declarat că „Polonia este o piață strategică cu un potențial semnificativ de dezvoltare, unde am investit în ultimii 30 de ani. Deschiderea fabricii sustenabile pentru producția de snacks-uri reprezintă o realizare importantă pentru Pepsi în Europa.”

Fabrica de 300 de milioane de euro din Polonia va exporta produse către 20 de state europene și va facilita crearea a 450 de noi locuri de muncă.