Euronews.green scrie că, pe lângă locuitorii tradiționali, noul turn „verde” va face loc și celor 300 de copaci și 10.000 de plante, acesta fiind conceptul unui arhitect italian de 66 de ani pe nume Stefano Boeri, care a creat prima astfel de pădure urbană în Milano acum aproximativ un deceniu.

De când acest gigant al sustenabilității a fost ridicat în anul 2014 în orașul italian, alte astfel de concepte au început să apară în locuri precum Franța, Albania sau Dubai.

Arhitecta Francesca Cesa Bianchi a declarat că „acesta va fi un model de integrare a arhitecturii cu natura, un instrument care sperăm că va ajuta orașele să devină locui și mai verzi.”

Vegetația care va fi adăugată fațadei va fi similară cu numărul de plante și copaci ce se regăsesc pe o pădure de un hectar și vor putea produce circa 41 de tone de oxigen pe an. Mai mult, vegetația va favoriza și captarea emisiilor de carbon, reducerea zgomotului din oraș și un aer mai răcoros pe timpul verii.

Turnurile Wonderwoods, cu o înălțime de 105, respectiv 70 de metri, vor adăposti 200 de apartamente și 15.000 de metri pătrați de birouri.

Sursă foto: Stefano Boeri