LED-LIGHT Germany GmbH este o companie specializată în utilizarea luminilor LED pentru iluminarea diverselor spații industriale.

Potrivit CEO-ului companiei, Gunter Klee, firma germană identifică împreună cu clienții nevoile acestora pentru iluminare și implementează cele mai eficiente soluții din punct de vedere energetic, fără a sacrifica performanța.

Soluțiile de iluminat ale companiei sunt fabricate în Germania, iar ultimul model de becuri este potrivit pentru utilizare în spitale, deoarece ajută la dezinfectarea suprafețelor.

CEO-ul garantează claritatea superioară a luminii și culoarea optimă pentru mediul în care aceste becuri sunt instalate, iar în plus, garanția pentru aceste sisteme este de 10 ani.

„Oferim soluții pentru spitale, astfel contribuim la reducerea infecțiilor rezultate din contactul cu suprafețe contaminate”, a declarat Gunter Klee.

Investiția într-un astfel de sistem de iluminare merită din punct de vedere economic, susține CEO-ul, deoarece economia rezultată din utilizarea becurilor amortizează costul inițial al proiectului.

Unul dintre hotelurile care a ales sistemele de iluminare ale companiei fondate în 2006 este Grand Hotel Bonn.

Puterea totală a sistemului de iluminare vechi a hotelului era de 35.000W, însă sistemul oferit de LED-LIGHT are o putere maximă de 5.000W în regim RGB.

În realitate, aceasta este calculată la aproximativ 1.400W pentru a simula lumina diurnă, iar reducerea consumului a dus și la o răcire a aerului din interior.

Sistemul de iluminare instalat în 2009 la Grand Hotel Bonn este încă funcțional.

Hotel Titanic este o altă unitate de cazare care a implementat sistemul de iluminare cu LED-uri al companiei în exterior în urmă cu 6 ani.

Puterea totală a sistemului este de 120W (0.8W per geam), iar toate becurile sunt încă perfect funcționale.

Monumentul cultural House of Wisdom Sharjah din Emiratele Arabe Unite utilizează și el acest tip de sistem de iluminare RGB, iar cel solicitat de către arhitecți a fost pus la punct în trei săptămâni de către inginerii LED-LIGHT.

Iluminarea monumentului se realizează local, însă la nevoie, compania germană poate prelua controlul pentru a depana potențialele probleme.

Un alt aspect important dat de puterea de igienizare a becurilor companiei a determinat producătorul de hrană pentru bebeluși HIPP să implementeze un astfel de sistem la una dintre unitățile sale de producție.

Implementarea sistemului de igienizare antibacterian cu iluminare LED a dus la reducerea costurilor energetice cu 64%, astfel acestea pot fi utilizate și în industria alimentară și cea agricolă.