Conform ESG Today, WasteFuel este un start-up californian care folosește tehnologii scalabile pentru a converti deșeurile municipale și pe cele agricole în combustibili cu emisii reduse, cum ar fi metanol verde. Inginerii WasteFuels folosesc și biogaz și gaze provenite din gropile de gunoi, printre alte surse, pentru a genera același metanol verde, ceea ce înseamnă că materia primă a companiei este una diversă.

Trevor Neilson, co-fondator, președinte și CEO al WasteFuel, a declarat că „investiția din partea bp este una semnificativă și ne va ajuta să ne creștem producția bio-metanolului pentru a decarboniza sectorul transportului naval. Întrucât companiile care se bazează pe transportul de marfă pe mare lucrează pentru a-și reduce emisiile de carbon, este esențial să facem acest tip de combustibili mai ușor disponibili.”

Oficialii WasteFuel au declarat că investiția va fi folosită pentru a extinde producția de combustibili cu emisii reduse pentru a construi noi unități de producție, dintre care una se va afla în Dubai.

Cu o cotă de 3% din cantitatea totală de emisii eliberată la nivel global, industria transportului naval poate beneficia de pe urma combustibililor cu emisii reduse, cum ar fi bio-metanolul, despre care se spune că ar avea o amprentă mult mai mică asupra mediului înconjurător.