ESG Today scrie că EnviroSpark este o companie fondată în 2014 care oferă soluții de încărcare pentru proprietarii de clădiri și șoferii care vor să participe la adopția vehiculelor electrice, de la proiectarea terenurilor, până la obținerea aprobărilor de instalare, operarea și mentenanța stațiilor. Până în prezent, compania administrează peste 8.200 de puncte de încărcare în America de Nord.

Aaron Luque, cofondator și CEO al EnviroSpark, a declarat că „securizarea acestei runde substanțiale de finanțare reprezintă un moment important pentru EnviroSpark. Cu ajutorul suportului strategic din partea Basalt, suntem pregătiți să accelerăm misiunea de a oferi soluții sustenabile de transport.”

EnviroSpark a ridicat o rundă importantă de finanțare în valoare de 15 milioane de dolari în anul 2022, care i-a permis să demareze parteneriate importante cu companii precum Tesla sau Volkswagen, iar acum a anunțat noi colaborări cu Ford Dealerships și IHG Hotels & Resorts, printre alții.

Andrew Marsden, Head of Energy Transition în cadrul Basalt, a declarat că „suntem încântați să începem colaborarea cu EnviroSpark, ca parte a strategiei noastre de a investi în infrastructură cu emisii reduse prin care să aducem vehiculele electrice mai aproape de clienții noștri din America de Nord.”