ESG Today scrie că Equatic va folosi tehnologii de captare a carbonului cu ajutorul ecosistemelor oceanice pentru a reuși acest lucru, iar acestea implică utilizarea proceselor naturale care au loc în adâncul mării. Emisiile de carbon captate vor fi utilizate mai apoi pentru a produce hidrogen verde, motiv pentru care gazul generat în acest caz este considerat negativ din punct de vedere al emisiilor.

În plus, hidrogenul generat poate fi utilizat pentru producția de combustibil sustenabil pentru aeronave (SAF), motiv pentru care Boeing a cumpărat 2.000 de tone de hidrogen în avans.

Equatic susține că prin captarea emisiilor de carbon și utilizarea lor pentru a genera hidrogen mai mult decât sustenabil, compania rezolvă atât problema legată de decarbonizare, dar și pe cea legată de aprovizionarea companiilor cu o formă curată de combustibil versatil.

Până în 2026, oficialii companiei preconizează că start-up-ul va avea o capacitate anuală de eliminare a carbonului de 100.000 de tone, care ar putea fi scalată la un milion de tone până în 2028 la un preț de 100 de dolari pe tonă.

Astfel, compania va capta 62.000 de tone de carbon din atmosferă, dintre care 2.000 vor fi folosite pentru producția de hidrogen verde.