Potrivit oficialilor companiei, citați de Reuters, pe lista noilor investiții pe care BMW le ia în considerare se află cele în energie solară, geotermală și în hidrogen.

În 2021, constructorul de mașini și-a bazat consumul de energie în proporție de 54% pe gaze naturale. Pentru a reduce dependența de gazele din Rusia, compania explorează oportunitatea de a dota fabricile sale cu panouri solare pentru producția de energie necesară procesului de fabricație.

Totodată, compania intenționează să colaboreze cu autoritățile locale pentru a transporta hidrogen în cadrul fabricii sale din Leipzig.

”Industria noastră are o cotă de circa 37% în consumul de gaze naturale din Germania”, spun reprezentanții constructorului auto.

În afara Germaniei, BMW lucrează la o nouă fabrică despre care spune că va fi prima din lume, în ceea ce privește industria automotive, cel puțin, care va funcționa în totalitate fără a se baza pe combustibili fosili.

Totodată, BMW Group este unul dintre primii constructori de automobile care alege produsele de acoperire OEM pentru automobile, mai durabile, certificate conform abordării BASF privind echilibrul biomasei.

BMW Group a ales să folosească în procesul de vopsire prin imersie catodică (KTL) electrocoat-ul CathoGuard 800 ReSource de la BASF Coatings, în fabricile sale din Leipzig, Germania și Rosslyn, Africa de Sud, și stratul transparent iGloss matt ReSource pe întreg continentul european.