ESG Today scrie că Chipotle își dorește ca, până în 2030, să își reducă la jumătate emisiile din întregul lanț valoric. Pentru a reuși asta, compania va implementa panouri solare acolo unde acest lucru este posibil și se va asigura că tot echipamentul, mai ales cel pentru gătit, va fi electric și nu cu gaz.

Vor fi instalate și pompe de căldură pentru încălzirea apei, tacâmurile vor fi realizate din materiale biodegradabile, iar scaunele, din piele de cactus. Pentru restaurante, mai ales cele care nu-și pot produce singure energia regenerabilă, se va achiziționa energie 100% curată prin credite certificate pentru energie regenerabilă.

Eforturi similare au loc în Europa, unde localurile McDonald's din Olanda funcționează doar cu energie regenerabilă produsă local de la începutul acestui an, iar eficientizarea consumului de energie este și ea un focus al oficialilor.

De asemenea, din 2021, Burger King și EDP au început să producă energie regenerabilă în Spania pentru 300 de restaurante ale lanțului fast-food din țara din Peninsula Iberică, cu intenția de a extinde furnizarea de energie și în Portugalia.

Beneficiul pentru mediu, spun oficialii, este echivalentul a 150.000 de copaci plantați.