Potrivit Forbes, compania din Nevada, fondată de co-fondatorul Tesla JB Straubel, va colabora cu peste 1.000 de showroom-uri Audi și VW din SUA pentru a colecta și recicla bateriile de la mașinile electrice.

Compania specializată în reciclare susține că poate recupera 95% din metalele rare ce se găsesc în baterii, inclusiv nichelul, cobaltul și litiul.

Materialele recuperate, care pot fi folosite pentru fabricarea de baterii noi, vor fi trimise de către Redwood către producătorii americani de baterii.

Întrucât prețul pentru tona de litiu a ajuns în prezent la 75.000 de dolari, iar nichelul este la 22.000, recuperarea acestor materiale este esențială pentru economisirea banilor, dar și pentru protejarea planetei, deoarece aceste resurse sunt finite.

Straubel a declarat că „pe măsură ce tot mai multe baterii ajung la finalul duratei de exploatare în fiecare an, resursa disponibilă pentru reciclare se înmulțește semnificativ.”

Ford și Amazon se numără printre investitorii Redwood, iar compania care reciclează baterii a reuși să strângă 800 de milioane de dolari în ultimii doi ani, iar valoarea curentă a acesteia pe piață este de 3.8 miliarde de dolari.

La începutul verii, compania a anunțat mai multe parteneriate cu nume importante din industria auto, printre care Toyota, Ford și Volvo Cars.