ESG Today scrie că termenul limită inițial pentru acest obiectiv era 2050, iar accelerarea vine în urma anunțului făcut de reprezentanți pentru o nouă serie de angajamente de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră la nivel operațional. Spre exemplu, decarbonizarea clădirilor operate de Nokia și a flotei companiei contribuie la reducerea cu 50% a emisiilor din toate Domeniile până în 2030.

Emisiile din Domeniul 3 sunt responsabile pentru o mare parte din amprenta de carbon a celor de la Nokia, acestea reprezentând peste 95% din emisiile companiei provenite din utilizarea produselor respective. Îmbunătățirea eficienței energetice pentru produsele și soluțiile oferite de companie este una dintre măsurile pe care Nokia le ia pentru a-și reduce serios amprenta de CO2.

Oficialii companiei vor să implementeze energie 100% regenerabilă în toate clădirile sale până în 2025 și să își ajute și furnizorii parteneri să facă tranziția către surse nepoluante de energie. De asemenea, Nokia vrea să ajungă la o rată de circularitate de 95% în ce privește deșeurile operaționale până în 2030.

Pekka Lundmark, președinte și CEO Nokia, a declarat că „noile noastre obiective de reducere a emisiilor demonstrează faptul că Nokia face o prioritate din economia net-zero. Deja ajutăm clienții noștri telecom să își decarbonizeze operațiunile construind rețele sustenabile și performante și colaborăm cu tot mai mulți parteneri enterprise pentru a reduce emisiile și pentru a îmbunătăți performanța. Prin noul nostru angajament net-zero pentru anul 2040, accelerăm tranziția climatică în misiunea noastră de a crea tehnologie care ajută planeta să acționeze împreună.”