ESG Today scrie că aceste credite de carbon vor fi generate din proiecte de reîmpăduriri și restaurare a ecosistemelor implementate de BTG în America Latină, iar contractul reprezintă una dintre cel mai mari tranzacții de până în prezent din piața captării carbonului.

BTG Pactual Timberland Investment Group (TIG) s-a angajat să facă investiții de 1 miliard de dolari pentru o strategie care vizează protejarea și restaurarea ecosistemelor din America Latină, acoperind o suprafață totală de peste 133.000 de hectare.

Gerrity Lansing, președintele TIG, a declarat că „investitorii instituționali joacă un rol critic în scalarea soluțiilor naturale pentru protejarea naturii și a biodiversității. Tranzacțiile cu credite de carbon la un astfel de nivel sunt posibile cu ajutorul eforturilor similare cu cele ale TIG, care va restaura pădurile native și va contribui la o producție sustenabilă a bunurilor din lemn.”

Microsoft a anunțat anul acest mai multe proiecte pentru a-și reduce impactul negativ asupra planetei, obiectivul final fiind să devină o companie carbon-negativă până în 2030. Unul dintre proiectele anunțate anul acesta de către oficiali este cel realizat în parteneriat cu Catona Climate, companie specializată în finanțări pentru proiecte climatice, prin care Microsoft va cumpăra credite de carbon echivalente cu 350,000 de tone de emisii poluante. Acestea vor fi livrate prin proiecte agricole și forestiere în Kenya.

Brian Marrs, Senior Director for Energy & Carbon Removal, Microsoft, adaugă: „proiectele climatice inovatoare sunt necesare pentru atingerea obiectivului Microsoft de a deveni o companie carbon-negativă. Acest proiect (n. red. realizat cu TIG) demonstrează cum restaurarea ecosistemelor și reîmpăduririle pot oferi captarea carbonului la scară largă, sprijinind comunitățile locale și ecosistemele. Această abordare va atrage investiții pentru conservarea planetei și va contribui la scalarea captării carbonului în linie cu cerințele pieței.”