Potrivit Biodiesel Magazine, planul țării din Europa de vest este să reducă propriile emisii cu 60% până în 2030, motiv pentru care trebuie să oprească utilizarea combustibililor fosili cât mai repede cu putință.

Din fericire, Agent Energy, o companie care face biodiesel din grăsimi organice și uleiuri din 2005, poate ajuta în acest scop, întrucât își extinde producția de biodiesel în Portul din Amsterdam la 540.000 de tone pe an.

Erik Rietkerk, CEO al Argent Energy, a declarat că „mobilitatea curată este o piesă foarte importantă când vine vorba despre atingerea obiectivelor climatice. Olanda are o istorie solidă în ce privește sprijinul utilizării biodieselului mai sustenabil, iar odată cu extinderea capacității de producție, Agent Energy poate avea o contribuție semnificativă la ambițiile olandeze și europene pentru decarbonizarea transportului.”

Coaliția guvernamentală din Olanda vrea să promoveze un sistem de transport mai curat prin încurajarea adoptării de biodiesel cât mai mult cu putință, care poate fi amestecat cu combustibilii fosili pentru a le reduce amprenta asupra mediului.

Utilizarea de biodiesel pe bază de deșeuri reduce emisiile de carbon cu până la 90% comparativ cu motorina tradițională.

Municipalitatea orașului Amsterdam are ambiția de a deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050, iar zona respectivă vrea să-și reducă emisiile cu 55% până în 2030.

Aproximativ 25% din emisiile eliberate pe continentul european provin din sectorul transportului, iar o parte a Directivei de Energie Regenerabilă II presupune că energia regenerabilă trebuie să aibă o cotă de 40% în amestecul energetic până în 2030.