Start-up-ul 3D Printing Hub dezvoltă o soluție care conectează furnizorii de servicii de imprimare 3D de calitate și clienții care au nevoie de aceasta, printr-o platformă care oferă servicii mai eficiente.

Startup-ul Peelhy dezvoltă un bio-sticker antimicrobian și biodegradabil pentru alimente proaspete și legume cu coajă comestibilă, care scade nivelul acestora de contaminare.

Prezentările live vor începe joi, 23 noiembrie, la ora 9:00 și pot fi urmărite gratuit pe canalul oficial de YouTube al BASF Innovation Hub. Competiția se adresează inovatorilor care aduc soluții de tehnologii curate (Cleantech), circularitate și agricultură sustenabilă (Farm to Fork), care fac parte integrantă din Pactul Verde European.

Andreas Lier, Managing Director BASF pentru România, Bulgaria și Macedonia de Nord, subliniază că BASF Innovation Hub are loc pentru al treilea an la rând, iar interesul de participare al start-up-urilor este în continuare ridicat: „Anul acesta am primit peste 120 de înscrieri din 11 țări europene, mai mult decât în edițiile precedente. Europa are obiectivul de a deveni primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050. Acest lucru înseamnă că guvernul, industria și indivizii trebuie să lucreze împreună, iar start-up-urile joacă un rol foarte important în acest context”.

Sebastian Metz, director general AHK Romania, este încântat de numărul mare de participanți la competiția din acest an: „Îmi face mare plăcere să văd angajamentul start-up-urilor locale față de obiectivele unui viitor sustenabil, participând la această competiție.”

Cele mai bune două soluții din finala regională se califică automat pentru următoarea etapă, unde se vor confrunta cu câștigătorii celorlalte faze regionale.

Poți urmări prezentările echipelor din România în video-ul live de mai jos pe 23 noiembrie.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.