Potrivit ESG Today, CalPERS va analiza și companiile din portofoliul său și va înceta investițiile în acelea care nu au o strategie credibilă sau bine pusă la punct pentru reducerea amprentei de carbon.

Totodată, oficialii CalPERS au declarat că noua strategie va include, printre altele analiză ESG și de risc climatic, în vreme ce va implementa și investiții care se concentrează pe obiective de neutralitate climatică, promovând, în același timp, o incluziune mai bună în sectorul financiar.

Prin investițiile climatice în valoare de 100 de miliarde de dolari, CalPERS își dorește să reducă emisiile corelate cu portofoliul său de companii cu 50% până în 2030, finanțând totodată proiecte de reducere a emisiilor, de adaptare climatică și de tranziție energetică, în special în sectoarele dificil de decarbonizat.

CEO-ul CalPERS Marcie Frost a declarat că „strategia noastră pentru investiții sustenabile până în 2030 este următorul pas din eforturile CalPERS de a avea un impact semnificativ în lupta cu schimbările climatice. În plus, vom continua eforturile de a promova incluziunea corporativă în poziții de management și drepturile muncitorilor.”