În total, din ianuarie 2020 și până în prezent, s-au strâns 6,453,181 lei prin instrumentul Dăruiește Ziua Ta.

Sumele donate cu ajutorul fundraiserilor care au făcut din ziua lor un prilej de solidaritate au mers către 291 ONG-uri.

Printre organizații se numără Asociația Zi de Bine, Fundația Filantropica Metropolis, Fundația HOSPICE Casa Speranței, Organizația Salvați Copiii, Asociația Magic, Totul este posibil, Hope and Home for Children, Inima Copiilor sau Ajungem Mari.

Topul domeniilor de pe platformă și sumele strânse:

 • Sănătate: 2,510,557 lei
 • Educație: 1,477,708 lei
 • Drepturile omului și incluziune socială: 649,775 lei
 • Ajutor umanitar: 565,463 lei
 • Comunitate și societate: 456,340 lei
 • Copii și tineret: 447,769 lei
 • Protecția animalelor: 150,477 lei

”Suma de 341.582 lei a ajuns să fie materializată sub forma prețuirii clipelor și a vieții trăite cu demnitate atunci când diagnostice crunte încearcă destine. Această sumă ne-a permis să oferim: 183 zile de internare în unitățile cu paturi ale organizației, 300 de vizite la domiciliul pacienților și 655 de intervenții în policlinică”, menționează reprezentanții Fundației HOSPICE Casa Speranței.

De asemenea, Asociația Ajungem Mari a folosit suma strânsă din donații, 234.281 lei, pentru cursuri vocaționale, consiliere vocațională și ieșiri. Asociația Ajungem Mari a declarat că „cei mai mulți bani au fost strânși pentru terapie, respectiv 125.000 lei. Acest lucru se traduce în 1.135 de ședințe de terapie pentru 45 de copii din centre care au beneficiat de acestea timp de 6 luni.”

Pentru 32 de proiecte ale Asociației Zi de Bine s-au strâns 524.000 lei pe Galantom cu ajutorul a peste 600 de oameni care de ziua lor de naștere au lansat campanii de strângere de fonduri și au cerut donații în loc de cadouri din partea prietenilor. Proiectele au fost susținute de 4.500 de oameni generoși care au donat bani pentru proiectele asociației.

”Contextul pandemic ne-a arătat cât de uniți putem fi în momente critice și că generozitatea atinge cote maxime atunci când suntem conștienți de ceilalți, când știm cât de mult înseamnă pentru cei care au nevoie de ajutor puținul pe care îl putem oferi. Credem că, dintre toate instrumentele disponibile pe Galantom, Dăruiește Ziua Ta este cel care valorifică cel mai bine această înclinație naturală a noastră de a oferi și este cel care continuă să inspire prin puterea exemplului. Suntem siguri că putem încheia anul cu un număr copleșitor de donații, așa că dăm sfară în țară să inspirăm oameni generoși care să își pună ziua de naștere în slujba binelui”, spune Andrei Chirtoc, unul dintre membrii fondatori ai proiectului.

Anul acesta Galantom continuă să facă apel la oamenii generoși de pretutindeni să marcheze ziua lor de naștere cu o strângere de fonduri menită să aducă puțină bucurie în viața unor oameni a căror soartă depinde de ceilalți.

Și tu poți intra în comunitatea oamenilor de bine și îți poți dărui ziua de naștere. Uite ce ai de făcut:

 1. Intră pe site, ziuata.galantom.ro, și vezi în fresca pozitivă impactul pe care l-au adus românii în ultimii ani pentru diferite domenii de cauze sociale prin instrumentul Dăruiește Ziua Ta.
 2. Selectează cauza pe care vrei să o susții și dăruiește-ți ziua de naștere. Poți alege dintre proiectele organizațiilor care sunt deja pe platformă sau poți propune o organizație nouă.
 3. Creează-ți o pagină de donații în doar câteva minute, completând câteva date: data nașterii, datele de contact, titlul paginii și suma pe care îți propui să o strângi. Apoi vei avea posibilitatea să-ți personalizezi pagina cu poza ta și un text cu motivația.
 4. Răspândește vestea bună. Promovează online pagina de donații, ca și cum ar fi o invitație la petrecerea ta online. Încurajează-ți prietenii să fie alături de tine și, în loc de cadouri, să doneze pentru cauza pe care o susții.

Pe Galantom.ro există mai multe modalități prin care oamenii de bine pot face fundraising pentru cauzele în care cred: provocări sportive, dăruirea zilelor de naștere sau dăruirea altor zile speciale precum nunta sau botezul, dar și a unei pasiuni sau a unui talent și multe altele care pot fi regăsite aici.

Platforma Galantom a fost dezvoltată de Asociația One Kind și Asociația People for Sport pentru ca oamenii de bine din România să poată susține cu ușurință cauzele sociale în care cred.

Proiectul Galantom a fost înființat în 2013, iar de la înființare și până în prezent, platforma a strâns peste 23 de milioane de lei, aproape 183.000 de donații, peste 16.000 de pagini de fundraising și 455 de ONG-uri care au beneficiat de sprijinul oamenilor de bine.