Potrivit Recharge, BayWa re plănuiește să folosească 30 de turbine, fiecare cu o capacitate maximă de producție de 20 MW, pentru un total de 600 MW.

Compania germană a depus actele pentru a avea drepturi exclusive asupra exploatării suprafeței pe mare de la Viana do Castelo, unde va dori să instaleze cele 30 de turbine.

Dacă lucrurile merg conform planului, BayWa re va putea vinde energia generată sub un acord de cumpărare pentru care nu ar fi necesare subvenții publice.

Oficialii companiei germane au declarat că „proiectul intenționează să sprijine crearea unui lanț de aprovizionare pentru piața din Portugalia cu energie provenită de la centrale plutitoare utilizând infrastructura existentă, energie care va putea fi folosită de companiile care vor licita.”

Ferma eoliană de 600 MW ar putea începe să producă energie începând cu 2028.

Ricardo Rocha, director tehnic pentru energia pe mare la BayWa re, a declarat că „proiectul nostru este aliniat cu obiectivele ambițioase ale autorităților portugheze în ce privește producția de energie pe mare.”

„Zona unde plănuim să construim ferma eoliană plutitoare face parte din spațiul marin alocat de către guvernul portughez pentru astfel de proiecte, așadar avem deja o zonă dedicată”, a adăugat acesta.

BayWa re produce deja energie eoliană cu ajutorul centralelor plutitoare în Scoția și Franța, iar Portugalia poate fi o altă piață servită de serviciile grupului german.