În cadrul Incubatorului de afaceri sociale, echipele lucrează la transformarea acestor idei în proiecte concrete cu impact pe termen lung.

SIA este o competiţie de idei de afaceri cu impact social, în cadrul căreia echipele finaliste au ocazia de a câştiga premii în valoare de 10.000 de euro și conectare la comunitatea internaţională în cadrul Summitului ce va avea loc între 15-19 noiembrie în Viena, Austria.

Premiile sunt alocate pe baza deciziilor unui juriu specializat format din Diana Certan, Organizația Umanitară Concordia, Anca Luca, BCR, Diana David, SAP România, Alina Kasprovschi, Fundația Comunitară București, Florin Ghindă, România Pozitivă și Raluca Jianu, Narada.

“SIA este unul din programele mele de suflet, în care am avut șansa de a-mi aduce contribuția încă din primul an. Este în continuare singurul program de acest fel adresat studenților în România, iar conceptul de antreprenoriat social rămâne în viziunea mea o opțiune validă pentru mulți tineri care chiar pot fi agenți ai schimbării în comunitățile lor. Ca atare, și în prezent – prin Brutăria CONCORDIA și celelalte antreprize sociale – creăm contexte de angajare pentru tinerii care altfel ar fi neangajabili”, afirmă Diana Certan, Director Executiv- Organizația Umanitară Concordia, partener SIA.

În cadrul competiţiei, nu doar juriul este cel care recunoaşte meritul proiectelor înscrise, ci şi comunitatea.

În perioada 13-25 septembrie puteţi alege printr-un vot online 3 proiecte preferate din cadrul SIA 2022. Fiecare proiect este promovat pe site-ul oficial al competiţiei printr-un videoclip de prezentare.

Echipa cu cele mai multe voturi va câștiga Premiul Comunității în valoare de 1000 de euro.

De ce să intri şi să votezi:

➢ susţii echipe/idei la început de drum;

➢ te inspiri din abordările finaliştilor SIA;

➢ descoperi produse şi servicii cu care ai putea interacţiona ulterior în mod direct;

Votează aici ideea de bine cu care rezonezi şi sprijină echipele din Social Impact Award în crearea unei schimbări pozitive în societate.

Află mai multe despre ideile finaliştilor SIA pe 26 septembrie în cadrul finalei Social Impact Award 2022, unde îi puteţi susţine pe finalişti în timp ce aceştia îşi prezintă pitchurile finale.

Juriul va acorda 3 premii în valoare de 9.000 de euro, la care se adaugă premiul de popularitate în valoare de 1.000 de euro, desemnat prin votul comunității.

Echipele Social Impact Award 2022 înscrise pentru Votul Comunității:

Decopertat este o comunitate artistică inovativă ce există din nevoia de a elimina descurajarea sistematică a artiștilor mici, propunându-și să schimbe astfel contextul actual al artei din România.

Elide nu este doar o cafenea, ci este un spațiu care celebrează diversitatea creierelor – ADHD, dislexie, sau parte a comunității LGBT+ – și crează un mediu inclusiv pentru toate categoriile sociale.

RReports este o aplicație mobilă prin care cetățenii pot trimite sesizări către administrația locală de oriunde și oricând într-un mod simplu și rapid.

SOS Animal Helper este o platformă digitală dedicată iubitorilor de animale din interiorul și afara țării. Proiectul crează o legătură directă între iubitorii de animalele și adaposturile suprapopulate din România astfel încât fiecare animal aflat la nevoie să aibă șansa unei vieți mai bune.

Woodn Studio este un brand de mobilier din lemn masiv cu design unic, realizate prin intermediul unor ateliere locale din România, produsele fiind comercializat la nivel european prin intermediul unei platformei web.