Potrivit Clean Tehnica, Volvo vrea să producă doar vehicule electrice pentru pasageri până în 2030, iar compania vrea să fie neutră din punct de vedere al emisiilor până în 2040.

Odată finalizată, noua fabrică din Europa va avea o capacitate anuală de producție de aproximativ 250.000 de mașini electrice.

Jim Rowan, CEO al Volvo Cars, a declarat că „suntem concentrați pe producția exclusivă de mașini electrice până în 2030 pentru a ne alinia obiectivului pe care ni l-am propus. Expansiunea în Europa, una dintre cele mai importante regiuni din punct de vedere al vânzărilor, este crucială pentru creșterea electrificării și pentru continuarea creșterii.”

„Sunt foarte încântat de creșterea capacității de producție a Volvo în Slovacia și abia aștept să întâmpin noii colegi și parteneri care se vor alătura acestei misiuni”, a adăugat el.

Oficialii companiei au adăugat că „Volvo Cars are ambiția de a vinde anual circa 1.2 milioane de mașini până la jumătatea deceniului, care se va alinia la capacitatea de producție din Europa, Asia și SUA.”

Ultima fabrică deschisă de Volvo în Europa este cea din Gent, Belgia, care a început producția în anul 1965, acum aproape 60 de ani.

Construcția noii fabrici va începe în 2023, liniile de asamblare vor fi instalate în 2024, iar producția de mașini electrice ar trebui să înceapă în 2026.