Conform ESG Today, zborul celor de la Virgin Atlantic a fost realizat cu o aeronavă Boeing 787, care a decolat din Londra, cu destinația New York. Richard Branson, fondatorul Virgin Atlantic, a fost și el la bord.

Consorțiul care a făcut posibil această demonstrație include actori precum Rolls Royce, Boeing și Colegiul Imperial din Londra.

Shai Weiss, CEO-ul Virgin Atlantic, a declarat că „Flight100 demonstrează faptul că SAF-ul poate fi folosit ca o alternativă sigură și imediat-disponibilă pentru înlocuirea combustibililor fosili și este singura soluție pentru decarbonizarea aviației pe distanțe lungi.”

Anul trecut, oficialii guvernului britanic s-au angajat să sprijine primul zbor alimentat exclusiv cu SAF la nivel global până la finalul lui 2023, iar Virgin Atlantic a câștigat o competiție care i-a permis să opereze aeronava.

Secretarul pentru Transport al Marii Britanii, Mark Harper, adaugă că „zborul istoric realizat doar cu combustibili sustenabili pentru aeronave demonstrează faptul că putem decarboniza transportul și îi putem ajuta pe pasageri să zboare acolo unde aceștia au nevoie să ajungă.”