Conform ESG Today, Yard Stick a fost fondată în 2021 și folosește soluții hardware și software avansate pentru a colecta și a verifica date despre proiectele de captare a carbonului. Yard Stick funcționează ca un validator terț al performanței de mediu pentru companiile din sectorul agrifood care vor să își reducă impactul asupra planetei.

Oficialii Yard Stick susțin că soluția lor poate colecta date pentru măsurători și poate crea statistici precise la un preț cu 70-90% mai mic decât competiția.

Proiectele de captare a carbonului devin tot mai importante pentru companiile care vor să își compenseze emisiile. Totuși, această piață care are o creștere rapidă este nereglementată corespunzător, ceea ce duce la câteva probleme, printre care se numără calitatea proiectelor și datele în sine, care validează eficacitatea.

Chris Tolles, cofonator și CEO, Yard Stick, a declarat că „această finanțare ne va ajuta să devenim una dintre companiile de top în măsurarea carbonului din sol și urmărim cu interes dezvoltarea de posibile colaborări cu investitorii noștri.”

Toyota Ventures Climate Fund și Microsoft Climate Innovation Fund se numără printre investitorii care au participat la runda de investiții de 12 milioane de dolari.