Potrivit Business Green, cele două companii și-au propus să facă sectorul aviației mai sustenabil prin comercializarea aeronavei eVOTL.

Oficialii Archer Aviation susțin că noul tip de aeronavă va putea transporta pasageri la viteze de până la 241 km/h pe o distanță de până la 96 de kilometri, în vreme ce nivelul de zgomot ar trebui să fie de 100 de ori mai redus decât cel al elicopterelor convenționale.

Adam Goldstein, CEO-ul Archer Aviation, a declarat că „faptul că am primit această investiție confirmă realizările de până în prezent ale echipei Archer, nu doar în ce privește dezvoltarea produsului și zborurile preliminare, ci și un semn important de încredere în ce privește comercializarea acestui tip de aeronavă.”

„Le mulțumim celor de la United pentru continuarea acestui parteneriat prin care vom intra într-o nouă eră a aviației”, a adăugat el.

Michael Leskinen, președinte al United Airlines Ventures, susține că „suntem martorii unui punct cheie, în care consumatorii, companiile și factorii decizionali colaborează pentru prioritizarea implementării tehnologiilor ce reduc impactul schimbărilior climatice.”

„United Airlines Ventures a investit în numeroase companii pentru sprijinirea obiectivului de a ajunge la neutralitate climatică până în 2050, fără să utilizăm combustibili fosili tradiționali”, a continuat acesta.

În urma anunțului, oficialii Archer au declarat că echipa a finalizat evaluarea design-ului preliminar al aeronavei, urmând ca proiectul să intre în următoarea fază și să înceapă construirea noului tip de avion.

Sursă foto: Archer Aviation