Conform The Guardian, co-fondatorul Microsoft a fost principalul investitor al rundei de finanțare pentru start-up-ul australian Rumin8, care vrea să rezolve problema emisiilor provenite de la vaci prin furajarea acestora cu un tip special de alge.

Rumin8 nu este singura companie care își dorește să reducă emisiile de metan provenite de la bovine, întrucât Volta este o altă companie co-fondată de un român în Suedia care folosește același principiu pentru a „tăia” 90% din aceste emisii nocive.

Asta înseamnă că planul celor de la Rumin8 chiar ar putea funcționa, iar compania deja a dezvoltat mai multe tipuri de suplimente care ar trebui să ajute vacile să își reducă emisiile provenite de la râgâituri.

Metanul este un gaz cu efect de seră care este de aproximativ 80 de ori mai puternic decât CO2-ul, deși durata de viață a acestuia în atmosferă este de două decenii comparativ cu sutele de ani ale dioxidului de carbon.

Noua Zeelandă este una dintre țărle care a propus introducerea unei taxe menite să reducă emisiile de carbon ale vacilor și ale oilor.

Deoarece fiecare dintre cele aproximativ un miliard de vaci de pe glob poate produce circa 100 de kilograme de emisii de metan pe an, este ușor să ne imaginăm că lupta cu schimbările climatice ar putea fi mai ușoară dacă vom reduce emisiile din acest sector.

Oficialii din SUA și UE au promis deja să reducă emisiile de metan cu 30% înainte de 2030, iar din moment ce consumul de carne ar putea crește în viitor, companiile caută noi moduri de a reduce capacitatea animalelor de a produce metan.

David Messina, director executiv la Rmin8, a declarat că „rezultatele noastre din laborator continuă să fie remarcabile, iar testele realizate pe animale reflectă încercările pe care le-am avut în mediul controlat, în vreme ce, din punct de vedere financiar, am descoperit că vom putea pune acest produs pe piață la un preț competitiv.”