Astfel, Noua Zeelandă ar urma să taxeze râgâitul vacilor și oilor, acesta fiind o sursă majoră de metan, care este mai periculos pentru mediu decât dioxidul de carbon.

Așaa cum ne explica Angelo Demeter, cofondatorul Volta Greentech, un startup suedez care dezvoltă o tehnologie ce se bazează pe pudra de alge care poate reduce emisiile de metan ale vacilor cu până la 90%, vacile produc metan fără a avea o vină directă. Stomacul lor are un mecanism natural prin care le ajută să digere iarba, iar apoi râgâie și produc flatulențe care emit metan.

Volta Greentech e un startup din Suedia care vine cu o soluție: a reușit să fabrice o pudră bazată pe un anumit tip de algă ce combinată împreună cu furajele tradiționale pentru vaci poate reduce emisiile de metan ale acestora cu până la 90%.

Puteți afla pe larg povestea Volta Greentech și dspre soluția pe care o propun fondatorii în interviul realizat cu ei la finalul lunii aprilie.

Revenind la propunerea guvernului din Noua Zeelandă, unul dintre cei mai mari exportatori ai lumii în sectorul agricol, aceasta ar fi prima de acest gen care ar urma să-i taxeze pe fermieri pentru emisiile de gaze cu efect de seră produse de de animalele din ferme, scriu jurnaliștii Reuters.

Dacă va fi adoptată, legea ar urma să intre în vigoare din 2025. Totodată, legea ar prevede și stimulente pentru fermierii care reduc emisiile de metan ale animalelor prin aditivi alimentari, iar veniturile obținute din această taxă ar urma să fie folosite pentru cercetare și pentru dezvoltarea de servicii în beneficiul fermierilor.

Țara, care are o populație de 5 milioane de persoane, are aproximativ 10 milioane de vaci și 26 de milioane de oi.