PV Magazine scrie că țările europene vor fi nevoite să instaleze 100GW de energie regenerabilă pe an pentru a atinge acest obiectiv, iar industriile încălzirii și transportului sunt printre cele care trebuie să își extindă cel mai mult infrastructura energiei curate.

Pentru clădiri, oficialii UE spun că 49% din necesarul de încălzire pentru construcțiile noi trebuie să provină din surse regenerabile, iar cota trebuie să crească anual cu 0.8% până în 2025, respectiv cu 1.1% după data respectivă.

În ce privește sectorul transportului, cererea crescută pentru mașini electrice din regiune înseamnă că energia curată trebuie să reprezinte acum 29% din totalul furnizat, în loc de 14% cum era cazul până în prezent. O mențiune importantă aici este aceea că e-combustibilii realizați din electricitatea produsă de centralele nucleare nu vor fi luați în considerare ca progres către obiectivul general.

Hidrogenul a fost următorul pe lista discuțiilor, iar reprezentanții susțin că, până în următorul deceniu, 42% din cantitatea de gaz (hidrogen) folosită pe teritoriul UE trebuie să fie de culoare „verde”. De asemenea, până în 2035, hidrogenul verde trebuie să reprezinte 60% din totalul hidrogenului utilizat în UE.

Hidrogenul verde este produs prin procesul de electroliză, iar energia necesară pentru acest proces trebuie să provină din surse regenerabile, cum ar fi energia solară și cea eoliană.

Mai există o mențiune legată de ce acest subiect, anume faptul că producția de hidrogen verde trebuie realizată cu energie curată furnizată local, așadar importurile de energie de la distanță nu sunt o opțiune pentru reprezentanții industriei.