Parteneriatul va sprijini ExtraPower să se dezvolte în Europa și să își continue expansiunea prin intermediul unei strategii de tip buy&build.

ExtraPower este o companie belgiană specializată în ingineria, construcția, renovarea și relocarea sistemelor fotovoltaice personalizate, precum și în instalarea de infrastructuri de înaltă tensiune și încărcare.

ExtraPower a fost fondată în 2014 de Jannes Soutaer și Tineke Serru și este activă în Belgia, România și Spania. ExtraPower a generat o cifră de afaceri de 36 de milioane de euro în 2022.

H.Essers & family continuă să investească în România și, în special, în soluții sustenabile (energie regenerabilă), nu doar în logistică. Familia care deține compania de logistică H.Essers investește în soluții sustenabile, iar H.Essers aduce expertiză în domeniul logisticii pentru a sprijini creșterea companiilor active în lucrări de construcții.

In 2022, compania a avut o cifră de afaceri consolidată la nivel european de 1,1 miliarde de euro.

În România, H.Essers are depozite în București și Oradea și activează în sectoare precum logistică, transport, distribuție, produse chimice și farmaceutice. În Romania, compania înseamnă un business de 71 milioane de euro, 95 de clienți și aproape 950 de angajați.

Ambii parteneri văd expansiunea europeană printr-o strategie buy & build, care va duce la noi achiziții. Potențialul de creștere pe termen lung al ExtraPower a fost factorul decisiv pentru achiziția de către EFO.

ExtraPower a fost fondată în 2014 de Jannes Soutaer și Tineke Serru și este activă în Belgia, România și Spania.

"Vedem un potențial imens de creștere pe alte piețe europene în sectoare precum industrie, comerț, agricultură și c ompanii de investiții. Europa are nevoie de parcuri solare și de infrastructură de încărcare pentru IMM-uri și industrie. Când a fost momentul de a ajuta ExtraPower să se extindă în mod activ și să evolueze într-un jucător pan-european, conducerea și proprietarii H.Essers au reacționat imediat. Un alt avantaj cert este afinitatea puternică a EFO cu sectorul energiei regenerabile", spune Jannes Soutaer, CEO ExtraPower.

"Acest parteneriat ne entuziasmează datorită încrederii foarte mari pe care o avem în viitorul energiei regenerabile și a experienței noastre industriale în domeniul energiei solare. Essers Family Office a fost impresionat de capacitatea ExtraPower de a identifica în mod clar clienții și potențialele piețe de creștere. În calitate de partener nou, ne vom baza pe rețeaua europeană pe care o avem. De asemenea, ne-au atras atenția stilul realist de management și comunicarea clară. ExtraPower are cunoștințe vaste despre piață, tehnologie și tendințele care urmează pe termen lung. Pe scurt, suntem convinși că echipa ExtraPower ne va ajuta să construim parteneriate pe termen lung pe piața tranziției energetice", explică Gert Bervoets, CEO H.Essers.

ExtraPower este o companie belgiană specializată în ingineria, construcția, renovarea și relocarea sistemelor fotovoltaice personalizate, precum și în instalarea de infrastructuri de înaltă tensiune și încărcare.

ExtraPower are în prezent 37 de angajați și a generat o cifră de afaceri de 36 de milioane de euro în 2022. Fondatorii Jannes Soutaer și Tineke Serru plănuiesc să crească semnificativ aceste cifre în următorii câțiva ani.

ExtraPower activează pe segmentul B2B, deservind atât clienți finali, cât și clienți terți (investitori), cum ar fi 7C Solarparken. În Belgia, nume consacrate precum Samsonite (Oudenaarde), Jules Destrooper (Lo-Reninge) și Weba (Ghent) au ales ExtraPower să instaleze parcuri solare performante pe acoperișurile lor.

ExtraPower, al cărui portofoliu include, de asemenea, Umicore, TVH și Van Marcke, are o experiență considerabilă în crearea de parcuri solare de mărimea mai multor terenuri de fotbal. În fiecare an, ExtraPower realizează o reducere a emisiilor de CO2 de 78.878 tone.

Essers Family Office (EFO), cu sediul în Genk, a fost înființată în 2009 ca ramură de investiții a familiei Essers.

EFO este indisolubil legată de furnizorul de servicii logistice H.Essers și este deținută în proporție de 100% de familia Essers.

EFO investește în patru piloni aleși echilibrat: produse financiare, energie regenerabilă, proprietăți imobiliare și investiții cu legătură directă sau indirectă cu sectorul construcțiilor (de exemplu, Polymer Team, Ecobeton Water Technologies și Berkmans). În căutarea de active, EFO acordă o mare importanță responsabilității sociale corporative, cu scopul final de a crea valoare adăugată pentru generațiile viitoare.