Potrivit Recharge, sistemul de baterii poate stoca până la 196MWh, care poate alimenta 300.000 de case timp de două ore.

Proiectul va fi conectat fermei eoliene de 3.6GW, din care s-au instalat deja 2.4GW.

Acest lucru va permite sistemului de centrale eoliene să furnizeze energie chiar și atunci când viteza vântului este mică și nu poate face față cererii pe timp de zi.

În același timp, noaptea, când cererea scade semnificativ, ferma eoliană va încărca sistemul de baterii.

Tesla a lansat Megapack în 2019 ca răspuns la piața de soluții de stocare a energiei, întrucât CEO-ul Elon Musk a văzut potențialul pe care îl poate avea acest proiect.

Oficialii Harmony Energy, care au investit în sisteme de stocare a energiei pentru Marea Britanie, au declarat că „stocarea energiei în baterii este esențială pentru exploatarea la maximum a potențialului de resurse regenerabile pe care îl are Marea Britanie.”

Și alte țări din Europa care produc cantități importante de energie regenerabilă, precum Portugalia sau Danemarca, pot implementa astfel de sisteme de stocare a energiei pentru a evita pierderile de energie atunci când cererea scade și pentru a putea furniza electricitatea necesară când consumul crește.