Electrive scrie că locațiile existente vor fi prioritizate pentru expansiune, care va avea loc mai lent, din cauza restructurărilor din cadrul diviziei Supercharger a companiei. Totuși, vor fi selectate noi locații pentru instalarea stațiilor cu încărcare rapidă.

CEO-ul Tesla Elon Musk scrie că „Tesla va cheltui peste 500 de milioane de dolari pentru extinderea rețelei Supercharger pentru a crea mii de stații în fiecare an.”

Oficialii companiei au adăugat că „din 2012, încărcarea a făcut parte din pilonii cheie ai misiunii Tesla, oferind șoferilor de mașini electrice o libertate mai mare de a călători. Rețeaua Supercharger este cea mai mare la nivel global, cu cea mai mare eficiență operațională, astfel că vom continua să sprijinim creșterea rețelei.”

În prezent, compania americană de mobilitate electrică operează peste 50.000 de puncte de încărcare Supercharger la nivel global pe rutele majore, iar recent, Tesla și-a deschis stațiile de încărcare pentru a putea fi utilizate și de șoferii care dețin mașini electrice de la alte branduri, oferindu-le posibilitatea de a-și încărca mai rapid mașinile cu baterii.