ESG Today scrie că Electricity Maps, companie fondată în Copenhaga, oferă industriilor o soluție software pentru calcularea intensității emisiilor de carbon provenite din consumul de electricitate, dar și posibilitatea de a urmări sursa energiei folosite. Compania poate ajuta alte firme și când vine vorba de găsirea surselor alternative de alimentare cu energie curată, în special pe măsură ce sunt suplimentate capacitățile de energie regenerabilă.

Oficialii Electricity Maps au declarat că doi dintre cei mai importanți clienți ai companiei sunt Google și Samsung, care folosesc serviciile pentru alimentarea mai eficientă a centrelor de date, dar și a aplicației SmatThings Energy.

Platforma companiei acoperă în prezent circa 230 de regiuni pentru decarbonizarea rețelei și găsirea de surse alternative de alimentare, inclusiv Europa, Australia și Asia.

Olivier Corradi, fondator și CEO al Electricity Maps, a declarat că „runda de finanțare obținută recent ne permite să scalăm operațiunile și să ne extindem la nivel global.”

Transition și Revent sunt doi dintre investitorii care au contribuit la runda de finanțare de 5 milioane de euro.