Conform PV Magazine, o parte din finanțare va merge către dezvoltarea de baterii cu încărcare rapidă pentru mașini electrice, iar printre participanții la runda de finanțare se numără Lilium, Applied Ventures și Catalus Capital.

Cercetătorii de la Ionblox susțin că bateriile lor cu litiu-ion special tratate au o densitate energetică cu 50% mai mare față de cele tradiționale, iar în același timp, oferă putere de cinci ori mai mare.

În plus, doar 10 minute de încărcare oferă 80% din totalul bateriei, ceea ce înseamnă că aceste celule sunt similare ca performanță din acest punct de vedere cu cele de pe telefoanele mobile.

Experții de la Idaho National Laboratory au verificat performanța și siguranța acestei tehnologii și au declarat că ele funcționează corespunzător.

De asemenea, chiar și după 1.000 de cicluri de încărcare rapidă, bateriile își păstrează aproximativ 90% din capacitatea totală.

Yves Yemsi, chief operating officer la Lilium, a declarat că „tehnologia oferită de Ionblox permite dezvoltarea unora dintre cele mai avansate celule pentru aeronavele cu decolare și aterizare verticală din prezent.”

United States Advanced Batteries Consortium a semnat un contract cu Ionblox pentru dezvoltarea și fabricarea bateriilor accesibile cu tehnologie de încărcare rapidă pentru diverse vehicule electrice.