Euronews.green scrie că în februarie, producția energetică a fost ușor mai mare față de ianuarie, la 27% comparativ cu 26% în prima lună a anului 2023.

Nicolas Fulghum, analist pentru date energetice și climatice la Ember, este de părere că investițiile Suediei în turbine eoliene se dovedesc a fi o soluție foarte bună pentru producția de energie curată.

El a declarat că „producția mai mare de energie eoliană întărește reziliența rețelei electrice publice din Suedia în fața secetei și protejează, în același timp, consumatorii, de prețuri mai mari.”

Suedia este una dintre țările cu ambiții ridicate în ce privește viitorul verde, deoarece își dorește ca toată energia utilizată să provină din surse regenerabile până în 2040, iar la cinci ani distanță, oficialii suedezi vor ca statul să fie neutru din punct de vedere climatic.

Suedia a instalat anul trecut turbine eoliene cu o capacitate de 2.4GW, suficient pentru a alimenta peste 1.500.000 de case.

Panourile solare și centralele eoliene sunt două dintre cele mai simple moduri de a produce energie regenerabilă și pentru ca un stat să devenă independent din punct de vedere energetic, deoarece ele nu depind atât de mult de climă precum hidrocentralele sau centralele nucleare.

Experții de la Ember sunt de părere că țările din UE vor trebui să instaleze cel puțin 76GW de energie regenerabilă până în 2026 pentru ca blocul să își atingă obiectivele climatice.