Un sondaj global realizat în rândul a 3.000 de manageri generali din 40 de țări, activi în 28 de industrii, realizat de IBM Institute for Business Value (IBV), un think tank inițiat de IBM, și citat de Reuters, arată faptul că sustenabilitatea a devenit un subiect important pe agenda acestora.

Însă este și o provocare foarte mare pentru că tot mai mulți stakeholderi (vorbim aici despre angajați, comunitate, acționari, investitori, furnizori, parteneri) doresc ca firmele în care sunt implicați să prioritizeze acțiuni de sustenabilitate, precum tranziția spre o activitate neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Astfel, raportul grupului de experți IBM a arătat faptul că sustenabilitatea este principala provocare pentru 51% dintre manageri, un procent mult mai mare comparativ cu anul trecut, când 32% dintre aceștia erau preocupați de acest aspect.

Totuși, dintre cei 3.000 de manageri care au participat la sondaj, peste 80% dintre ei sunt convinși că investițiile în sustenabilitate vor îmbunătăți rezultatele business-urilor în următorii 5 ani.