Startup-ul a dezvoltat un sistem numit Pedestrian Defense, care permite trotinetelor să identifice riscurile din trafic și să scadă numărul de accidente între trotinetele electrice și pietoni.

Superpedestrian reușește să identifice comportamente nesigure ale oamenilor care folosesc trotinetele, știe când aceștia merg pe trotuar sau prin zone interzise și reduce viteza trotinetelor. Vehiculul ia datele din mai mulți senzori și software-ul creat are un sistem de Vehicle Intelligence prin care poate acționa în timp real.

Trotinetele cu acest sistem avansat de inteligență artificială vor fi lansate în 25 de orașe din Statele Unite și Europa în 2022. Brandul folosit de Superpedestrian se numește Link, iar trotinetele sunt disponibile în 57 de piețe din Statele Unite și Europa, iar investiția va permite extindere aîn mai multe zone.

Investiția a fost susținută de Jeffries, Antara Capital, Sony Innovation Fund by IGV, FM Capital, Spark Capital, General Catalyst și Citi Impact Fund.

„Link este singurul serviciu de închiriere de trotinete din momentul de față cu o capacitate tehnic atât de avansată care ne permite să integrăm sistemul Pedestrian Defense”, a declarat Jean Andrews, directorul Superpedestrian pentru Marea Britanie și Irlanda, responsabil cu securitatea vehiculelor. Sistemul de inteligență artificială e cu atât mai important cu cât mai multe orașe din lume au introdus reglementări stricte pentru trotinete, care să le limiteze acestora accesul pe trotuare sau în zone interzise cu ajutorul tehnologiei.