La 30 mai, împreună cu Global Enabling Sustainability Initiative (GeSI), Huawei a organizat un eveniment la Bruxelles, axat pe modalitățile de extindere a tranziției duble a UE pentru a pune digitalul în centrul transformării ecologice și, în cele din urmă, a întâlni obiectivele ambițioase ale Pactului Verde în timpul Deceniului Digital al UE.

Sesiunea de dimineață a evenimentului a avut loc în Parlamentul European, cu un panel la care au participat europarlamentarul Cyrus Engerer și europarlamentarul Iban Garcia del Blanco, precum și reprezentantul șef al Huawei la instituțiile UE, Tony Jinyong.

„La Huawei, vorbim. Ne străduim să sprijinim ambițiile UE Green Deal și să folosim Tech for a Better Planet. Lucrăm pe patru domenii cheie: reducerea emisiilor de carbon din infrastructura digitală existentă și în creștere, promovarea energiei regenerabile cu inovație pentru o eficiență mai mare, contribuția la o economie circulară și conservarea naturii cu ajutorul tehnologiei”, a spus Tony Jinyong.

Aceste patru domenii cheie apar și în noua Carte albă europeană a Huawei, care a fost prezentată cu această ocazie. Sesiunea de după-amiază a evenimentului a avut loc la Biblioteca Solvay din Bruxelles, unde Dr. Cao Hui, Șef de Politică și Strategie, Huawei EU, a subliniat responsabilitatea companiilor TIC de a contribui la Pactul Verde al UE.

Pe 1 iunie, Huawei a organizat la Stockholm Summitul Verde 2022. „Nimeni nu poate rezolva singur provocarea climatică, dar prin colaborare putem realiza lucruri grozave”, a declarat Kenneth Fredriksen, Vicepreședinte Executiv, pe regiunea Europa Centrală și de Est și regiunea Nordică la Huawei.