Stocarea energiei este un aspect important al tranziției energetice, pentru că ajută la furnizarea continuă de electricitate fără emisii atunci când sursele regenerabile cedează, din cauza vremii înnorate sau a lipsei vântului, de exemplu. Bateriile, frecvent folosite în sistemele de stocare energetică, pot colecta energie pe timpul zilei sau nopții, atunci când cererea este redusă în anumite regiuni, și poate furniza clienților energie curată pe timpul orelor de vârf.

ESG Today scrie că Lightshift Energy, companie cunoscută în trecut drept Delorean Power, a fost fondată în 2019 de către Michael Herbert și Rory Jones și dezvoltă sisteme de stocare energetică pe bază de baterii pentru operatorii corporativi sau utilitari din SUA cu capacități de până la 250 MW.

Rory Jones, Managing Partner și cofondator al Lightshift Energy, a declarat că „cererea de energie, în special din surse regenerabile, aflată în continuă creștere, pun presiune pe infrastructura învechită și creează provocări în ce privește furnizarea, costul și fiabilitatea. Proiectele noastre sunt construite pentru a rezolva aceste provocări și pentru a ajuta partenerii noștri în misiunea lor de a-și reduce emisiile de carbon și costurile de operare.”

Investiția de 100 de milioane de dolari va fi utilizată pentru a crește echipa de experți a companiei, vânzările și pentru a sprijini dezvoltarea infrastructurii necesare proiectelor viitoare de stocare energetică verde. Greenbacker a oferit companiei o finanțare de 20 de milioane de dolari în anul 2021.