ESG Today scrie că Circular, startup fondat în California în 2022, oferă tool-uri digitale care conectează cumpărătorii și furnizorii pentru aprovizionarea și schimbul de materiale sustenabile. Acest lucru ar trebui să ajute producătorii să rezolve unele dintre problemele legate de adoptarea materialelor sustenabile, cum ar fi disponibilitatea și calitatea.

Platforma Circular incldue o bază de date pentru materiale reciclate post-consum, dar și un marketplace care conectează cumpărătorii cu vânzătorii și oferă diverse unelte digitale pentru lanțul de aprovizionare. În plus, pentru a ajuta producătorii să își dea seama care material este mai sustenabil, platforma oferă și tool-uri pentru măsurarea emisiilor pentru fiecare produs reciclat în parte.

Ian Arthurs, fondatorul și CEO-ul Circular, a declarat că „folosind datele noastre, furnizorii și cumpărătorii pot face alegeri mai rapide și mai informate și pot integra mai rapid și eficient materiale sustenabile în procesul de producție.”

Oficialii Circular vor să folosească investiția pentru a-și crește echipa de experți, în timp ce vor extinde platforma pentru a include mai multe materiale sustenabile. Runda de finanțare de 10.5 milioane de dolari a inclus o investiție de 5.3 milioane de dolari sprijinită de Maniv, Oxygea și Eclipse, urmată de o investiție seed de 5.2 milioane de dolari condusă de Eclipse.