ESG Today scrie că Celadyne, companie fondată în 2018, oferă industriei energetice o alternativă pentru energia generată cu ajutorul hidrogenului folosind pilele de combustie compacte ale companiei. Potrivite pentru camioane, nave de transport și alte aplicații industriale, tehnologia companiei ajută la o producție și la o utilizare mai ușoară și mai eficientă a hidrogenului.

Secretul constă în înlocuirea membranei cu schimb de protoni, rezultând în pile de combustie mai durabile, cu electrolizori mai compacți care pot produce hidrogen verde mai accesibil.

Folsind investiția de 4.5 milioane de dolari, oficialii Celadyne vor să își crească echipa de ingineri și caută talente în companii precum Siemens Energy sau Micron Technologies. Anul acesta, compania din Ohio se așteaptă să își dubleze numărul de clienți, contribuind la decarbonizarea celor mai poluante industrii.

Fondatorul și CEO-ul Celadyne Gary Ong a declarat că „la Celadyne, misiunea noastră este de a debloca potențialul complet al hidrogenului. Această nouă finanțare ne permite accelerarea produsului nostru pe piață, pentru că ne dorim să contribuim la decarbonizarea industriilor precum cea a transporturilor și a producției, oferind o alternativă accesibilă pentru producția hidrogenului verde. Obiectivul nostru este să ajutăm aceste industrii să aibă un impact pozitiv asupra planetei.”

Investitorul focusat pe mobilitate sustenabilă Maniv a condus runda de finanțare la care a participat, printre alte companii, EPS Ventures.