ESG Today scrie că Sage Geosystems dezvoltă soluții pentru accesibilizarea accesului la energie geotermală, în special în zonele bogate în această resursă. Compania dezvoltă soluții de stocare energetică geotermală care pot funcționa concomitent cu sursele regenerabile, precum cea solară sau eoliană, pentru a asigura un flux continuu în rețeaua locală.

Soluțiile de stocare energetică geotermală pot ajuta la reducerea amprentei terestre a stocării energetice, lucru ce ne permite să întrebuințăm terenurile în alte moduri, în vreme ce exploatăm resursele subterane ale planetei.

Investiția de 17 milioane de dolari va fi folosită pentru a finanța construcția unității EarthStore de 3MW, care va folosi apa presurizată din subteran pentru a stoca energia pe termen scurt și lung, fiind completată de energia solară și cea eoliană. Construcția ar putea începe în al doilea trimestru din 2024, iar fabrica ar putea fi completă până la finalul acestui an.

Cindy Taff, CEO-ul Sage Geosystems, a declarat că „succesul tehnologiilor noastre de stocare geotermale sunt esențiale nu doar pentru companie, ci și pentru accelerarea dezvoltării acestui tip de stocare energetică.”