Tech.eu scrie că roboții b:bot pot procesa sticlele de plastic pe loc în puncte strategice, fără a fi nevoie ca aceste deșeuri să fie transportate, iar astfel se reduc și emisiile din transport.

Roboții pentru reciclare ai companiei franceze sunt amplasați pe marginea drumurilor sau în centre de cumpărături, printre alte locuri, iar oamenii care le aduc plastic sunt recompensați financiar. Recompensa poate fi păstrată sau donată.

Cum volumul plasticului se reduce cu 90% cu ajutorul roboților oficialii companiei susțin că „valoarea acestuia se triplează, sunt eliminați opt pași în procesul de reciclare, iar amprenta de carbon a procesului este redusă, totul realizându-se în câteva secunde.”

Start-up-ul a fost fondat în 2021, iar acum are mai bine de 500 de roboți care se ocupă de procesarea activă a plasticului, pe care îl transformă în materie primă utilă pentru alte produse. Până acum au fost procesate 130 de milioane de sticle de plastic.

Cu ajutorul investiției de 20 de milioane de euro, b:bot vrea să își dubleze numărul de roboți până la finalul acestui an și să se extindă, în același timp, pe noi piețe. Totodată, inginerii vor să le permită roboților să consume și doze de aluminiu.

Benoit Paget, președinte și co-fondator la b:bot, a declarat că „b:bot vrea să ajute industria de PET reciclat, care este în continuă creștere la nivel global, însă nu are suficientă capacitate pentru a face față cererii.”