Oficialii SPARK spun faptul că decizia de închidere a serviciului pe care-l ofereau la nivel local a venit în contextul unui mediu de business nefavorabil și a lipsei sprijinului autorităților locale.

Puteți urmări mesajul companiei de car-sharing cu auto electrice aici:

Totodată, oficialii companiei, citați de stiripesurse.ro, spun că, din cauza pierderilor financiare înregistrate și ”a reglementărilor locale referitoare la parcaje, ce afectează în mod substanțial activitatea Societății, s-a decis sistarea activității desfășurate de Spark în România, urmând ca, în perioada imediat următoare, Societatea să inițieze demersurile necesare închiderii Societății”.

SPARK este un brand internațional care oferă servicii de car-sharing electric în Europa de Sud-Est și în țările baltice și care face car-sharing-ul accesibil tuturor categoriilor de persoane active care doresc să se deplaseze fără griji în oraș.

Din 2016, când serviciul de car-sharing electric a fost lansat, SPARK a reușit să reducă amprenta de carbon cu peste 7,3 milioane kilograme de emisii nocive în toate cele trei țări în care operează.

Început în București, în 2019, cu 50 de mașini complet electrice, SPARK avea, în vara anului 2022, cea mai mare flotă electrică de car-sharing de pe piața locală, cu peste 500 de vehicule.

La nivelul lunii noiembrie 2023, peste 46.000 de clienți foloseau serviciul de car-sharing electric, media de utilizare fiind de 3.500 de curse pe săptămână, cu o distanță medie de aproximativ 15 kilometri per cursă.

Totodată, peste 250 de companii aveau conturi Business active pe care le foloseau pentru a-și susține angajații care lucrează într-un sistem de lucru hibrid, cu prezență parțială la birou, sau au diverse drumuri de făcut în oraș, în interes de serviciu.