Potrivit Electrek, Grounded este un start-up fondat în 2022 de către mai mulți foști angajați Tesla sau SpaceX.

Scopul echipei este „de a crea produse care să le permită oamenilor să exploreze mai mult fără a face rău planetei.” Oficialii companiei susțin că Grounded G1 este primul vehicul recreațional pe baterii din lume care poate fi personalizat în aproape orice fel, iar vehiculul a fost creat deoarece tot mai mulți oameni petrec timp liber afară.

„Grounded G1 le oferă oamenilor o libertate mai mare când vine vorba de a locui, a lucra și a explora în orice loc într-un mod sustenabil și integrat cu natura”, a declarat CEO-ul Grounded și fostul inginer software principal de la SpaceX, Sam Shapiro.

Cu o autonomie de 173 de kilometri, rulota electrică a companiei este echipată cu facilități precum un pat dublu, o toaletă, un duș extern și chiar o mini-bucătărie. Totodată, un sistem fotovoltaic de 650W este instalat pentru a alimenta electronicele din interior și chiar bateriile vehiculului.

Conform CEO-ului, echipa din spatele proiectului a dezvoltat duba astfel încât ea să fie complet personalizabilă cu modele „aproape infinite” pentru nevoile fiecărui client.

Sursă foto: Grounded