Fiind un pasionat de tehnologie, nu este greu de imaginat că am acasă mai multe gadget-uri, două laptop-uri, două telefoane (sau mai multe în perioadele de teste), căști wireless și cred că ai prins ideea. Asta înseamnă că aproape în fiecare zi încarc cel puțin un dispozitiv, ceea ce înseamnă că am nevoie de câteva cabluri și ideal, de un încărcător pentru a-mi alimenta toate device-urile.
Accesoriile Tellur Green
La vremea respectivă, m-au surprins plăcut cablurile care sunt flexibile și rezistente datorită construcției din materiale textile, dar și încărcătorul de priză cu ale sale două porturi și puterea maximă totală de 38W, adică 20W pe USB-C și 18W pe USB-A. Și încărcătorul wireless s-a comportat foarte bine, având o putere maximă de 15W și folosind standardul Qi, dar și posibilitatea de a fi proptit sau culcat, astfel că poți încărca pe el fără probleme atât telefoane compatibile, cât și căști Bluetooth.
Boxa Bluetooth a fost decentă la vremea respectivă, spun decentă pentru că nu avea cea mai bună calitate a sunetului, dar suficientă pentru podcast-uri sau ascultat un post de radio.
Ce accesorii am folosit cel mai mult
În cazul meu, cele mai folosite accesorii din linia Tellur Green au fost cablurile, în special cel crem USB-C la USB-C și cel USB-C la Lightning, iar pe cele negre le-am scos din sertar din când în când.
Ce îmi place la aceste cabluri, chiar și un an mai târziu, este faptul că sunt foarte rezistente și flexibile și au fost așa de la început. Nu știu dacă sunt singurul în această situație, dar atunci când scot un telefon din cutie, cablul este împachetat atât de strâns încât are nevoie chiar și de câteva săptămâni pentru a deveni mai flexibil și pentru a se îndrepta. Cablurile Tellur Green, realizate din materiale reciclate și fibră de grâu nu au această problemă.
Acestea au fost flexibile de cum le-am scos din cutie și nu au fost ambalate foarte strâns, ceea ce a ajutat clar pe termen scurt și lung. Chiar dacă pare că mă plâng de lucruri mărunte, mereu m-a îngrijorat durabilitatea pe termen lung a cablurilor înfășurate foarte strâns din cutie și pe care oricum le voi îndoi și eu foarte mult pe durata existenței lor.
Ce ajută în cazul cablurilor Tellur Green este faptul că sunt realizate din materiale textile, lucru care este benefic pentru durabilitatea pe termen lung a acestora, deoarece toate cablurile pe care le-am folosit de la companie arată exact ca tunci când le-am scos din cutie. Le-am folosit pentru a încărca iPhone-uri, telefoane cu Android, un MacBook Air, o boxă Bluetooth și mai multe baterii externe. Nu am întâmpinat erori de incompatibilitate cu vreun dispozitiv și nu s-a pierdut conexiunea dintre încărcătoare și telefoane.
Că veni vorba de încărcător, nu am apucat să petrec mai mult de două luni cu el, și asta nu pentru că s-ar fi stricat, ci pur și simplu l-am oferit partenerei, care îl folosește în continuare pentru a încărca un Apple Watch și un iPhone în fiecare zi. Încarcă și în prezent fără probleme, iar cele două porturi îl fac foarte versatil. Poți încărca cu el chiar și laptopuri prin USB-C, însă va dura ceva din cauza vitezei de doar 20W, astfel că e mai bine să ai laptop-ul oprit sau măcar cu ecranul închis. Ideea de bază e că poți face acest lucru, dacă ai neapărată nevoie.
Încărcătorul, ca toate produsele din seria Tellur Green, este realizat din materiale reciclate sau fibre de grâu, ceea ce înseamnă că toate sunt sustenabile și prietenoase cu mediul, iar ambalajul împarte aceleași caracteristici.
Și încărcătorul wireless a avut aceeași soartă ca cea a adaptorului de priză și a aterizat în camera partenerei. Este folosit din când în când, nu la fel de des ca încărcătorul cu două porturi, dar livrează putere în continuare fără probleme și nu se încălzește foarte tare, impresionant având în vedere că nu are un sistem activ de răcire.
Am mai cumpărat câte un încărcător din cele două pe care le-am oferit cadou tatălui meu, pentru că și lui i-au plăcut accesoriile Tellur Green datorită calității și materialelor reciclate, dar și pentru faptul că sunt accesibile. De fapt, acesta este un alt lucru pe care l-am apreciat la aceste dispozitive, anume că sunt accesibile pentru ceea ce primești, fără a sacrifica la calitate sau performanță, însă cu grijă și pentru mediu, de la accesoriile în sine, până la ambalaj.
Produsele pe care nu le-am utilizat foarte mult și concluziile
Cum stă treaba cu boxa Bluetooth? Ei bine, nu am prea multe de spus, dincolo de ce am menționat în review-ul inițial. Încă funcționează, iar bateria ține câteva ore între încărcări, însă nu am folosit-o personal prea mult. Tatăl meu, în schimb, mai ascultă muzică la ea din când în când și e destul de mulțumit de calitatea audio, deși el nu este foarte pretențios la acest aspect. Singurul lucru care nu îmi place deloc la ea este că se încarcă prin micro-USB și nu USB-C, ceea ce nu este foarte convenabil în prezent, dar măcar nu va trebui să o alimentezi prea des.
În concluzie, produsele Tellur Green oferă calitate foarte bună, materiale reciclate și bio care sunt concentrate pe aspectul legat de sustenabilitate. Au rezistat neașteptat de bine în timp și deși boxa Bluetooth este poate cel mai neinspirat produs din serie, celelalte se comportă ca alternativele originale ale producătorilor de telefoane.
Recomandarea mea, dacă vrei cabluri și încărcătoare mai rezistente și mai accesibile, alege accesoriile Tellur Green în favoarea celor pe care le găsești pe la producători precum Samsung sau Apple, pentru că se comportă la fel, dar sunt mai durabile și mai eco-friendly, dar și mai accesibile.
Pentru un review pe termen și mai lung, va trebui să mai aștepți un an pentru evaluarea accesoriilor Tellur Green, dar nu mă aștept ca experiența mea să fie una cu mult diferită, poate doar cu mai multe cabluri și încărcătoare Tellur Green cumpărate pentru mine sau pentru altcineva.
Comentezi?