Într-o lume în care risipa alimentară se află la cote maxime, brandul își continuă lupta pentru sustenabilitate și transformă anul acesta Black Friday în Green Friday Sezamo, o campanie axată pe sustenabilitate, prin care compania își concentrează toate inițiativele în jurul a patru caracteristici cheie - Economic, Ecologic, Electric și Eficient.

Pentru ca amprenta Sezamo să fie cât mai vizibilă în lupta cu risipa alimentară, economiile clienților vor fi și mai substanțiale în special la produsele din categoria „Save the Food”, unde vor exista reduceri de până la 90%.

”Credem că perioada reducerilor este întotdeauna o perioadă tentantă pentru consumatori, însă mâncarea este perisabilă și se poate ajunge foarte ușor la accentuarea risipei alimentare. Din acest motiv, am decis împreună cu echipa să transformăm Black Friday în ceva mai aproape de crezurile companiei și așa a apărut Green Friday Sezamo. O perioadă în care cele mai consistente reduceri sunt orientate către zona de sustenabilitate - categoriile Save the Food, Plant based și ECO. Astfel ne aducem aportul pentru încetinirea risipei alimentare și suntem convinși că vom avea susținerea clienților noștri în acest demers”, a spus Michael Kaiser, CCO Sezamo România.

Sezamo acordă o mare importanță componentei ecologice când vine vorba de serviciile sale, iar de Green Friday Sezamo, compania oferă reduceri de până la 20% produselor din categoria Plant Based, ca alternative la lactate și carne, produselor din categoria ECO, crescute și produse în mod sustenabil, cât și celor provenite de la producători locali și internaționali care au culturi sustenabile, precum Păstrăvăria și Biodeck.

Supermarketul online Sezamo livrează comenzile cu ajutorul unei flote de mașini electrice.