Anul viitor, compania estimează venituri de 35 de milioane de euro pe segmentul panourilor solare pentru companii.

Cele mai multe solicitări vin din partea sectoarelor industriale, cu consum energetic mare, dar și din retail sau HoReCa.

”Instalațiile solare de producere a energiei regenerabile din surse fotovoltaice pentru autoconsumul companiilor mari, mici și mijlocii, va înregistra în următorii trei ani o cerere solidă. Principalii factori care vor susține această cerere sunt prețul ridicat al energiei dar și nevoia de consum de energie din surse regenerabile. În acest moment, cererea depășește oferta existentă pe piață și estimăm că va mai fi nevoie de cel puțin alte 3-4 trimestre pentru a vedea un echilibru. Sperăm că și cadrul legislativ va încuraja acest segment de piață”, spune Armand Domuta, General Manager Restart Energy.

Compania încheie anul 2022 cu o cifră de afaceri de 55 milioane de euro și țintește venituri de 72 milioane de euro în 2023.

Servicii de tranziție energetică

Restart Energy va continua să se concentreze pe execuția strategiei adoptate în 2021, bazată pe doi piloni principaliꓽ accelerarea creșterii pe segmentul de servicii dedicate tranziției energetice, în paralel cu dezvoltarea segmentului de upstream, care include dezvoltarea, construcția și operarea de capacitați de producție a energiei regenerabile din surse solare pentru instalații industriale dar și proiecte de mari dimensiuni, până la 500 MW.

Pentru 2023, Restart Energy își propune să atingă o țintă de cel puțin 45 MW instalați prin produsul Restart Solar, pe segmentul instalațiilor comerciale solare. Pentru următorii 3 ani, compania vizează dublarea în fiecare an a capacitații instalate și o creștere de 50% începând cu 2026.

Un alt obiectiv strategic al companiei îl reprezintă dezvoltarea și construirea de parcuri fotovoltaice de tip utility scale. Restart Energy urmărește menținerea unui pipeline anual de minim 500-600 MW și punerea în funcțiune a cel puțin 150 de MW anual.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanțarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toți clienții finali.

Citește aici mai multe materiale despre Restart Energy

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligațiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori București, având codul REO26.

În luna octombrie 2021, după 4 ani de dezvoltare, Restart Energy a lansat o platformă bazată pe tehnologie blockchain care aduce soluții multilaterale pentru partenerii cheie din domeniul sustenabilității.

Dezvoltatorii de proiecte sustenabile pot obține certificate de carbon și/sau garanții de originie tokenizate pe baza atestării beneficiilor aduse mediului prin RED Carbon Standard, iar companiile și persoanele fizice pot calcula și neutraliza amprenta lor de carbon sprijinind aceste proiecte.

Tehnologia blockchain oferă transparență tuturor proceselor, iar flexibilitatea platformei acordă beneficii tehnice unice în domeniul dezvoltării proiectelor, precum și în procesele de calcul ale emisiilor. Primul proiect certificat cu RED Carbon Standard a fost lansat în luna noiembrie 2022, fiind emise pentru acesta aproximativ 53.000 de certificate de carbon.