Potrivit Reuters, finanțarea ESG a crescut semnificativ în ultimii ani, parțial datorită reglementărilor legate de lucruri precum schimbările climatice, întrucât guvernele vor să-și atingă obiectivele legate de protejarea mediului înconjurător.

Chestionarul realizat de PwC Luxembourg a avut 3.354 de respondenți și sugerează faptul că activele ESG din Europa ar putea crește de la 7.4 trilioane de euro la 9 trilioane până în 2025. De asemenea, ele ar putea reprezenta până la 56% din activele fondurilor mutuale europene comparativ cu 37% anul trecut.

PwC a declarat că aproape 72% dintre administratorii europeni de active vor să oprească toate proiectele non-ESG, iar mai bine de 60% vor să facă acest lucru până la finalul anului 2024.

În jur de 68% din consilierii financiari, băncile private și cele de retail vor să înceteze distribuirea produselor non-ESG, iar peste jumătate vor să facă acest lucru în următorii doi ani.

Olivier Carre, lider pe piață pentru servicii financiare la PwC, a declarat că „pe măsură ce reglementările regionale devin tot mai stricte, iar eforturile pentru dezvoltarea standardelor globale ESG se intensifică, managerii - în special cei care vor să concureze la nivel mondial - vor fi forțați să se asigure că toate produsele și operațiunile lor sunt conforme standardelor ESG.”