Aceasta este o inițiativă care continuă implicarea băncii în susținerea cauzelor cu impact pozitiv în comunitate.

Astfel, pentru fiecare tranzacție la POS sau online făcută de clienți cu noul card galben de debit în lei, indiferent de sumă, Raiffeisen Bank donează în contul Asociației Dăruiește Viață, suplimentar față de susținerea în valoare de 1 milion de euro.

Contribuția către asociație este o donație din partea băncii, necondiționată de valoarea tranzacției pe care clientul o face cu cardul.

Raiffeisen Bank estimează că în perioada următoare se vor realiza aproximativ 100 de milioane de tranzacții cu Cardul Galben care face bine.

”Credem în schimbare și în acțiuni cu impact, de aceea an de an de an susținem cauze care ne dau speranță că putem privi cu încredere în viitor. Este extraordinar tot ce a reușit să realizeze în ultimii 12 ani Dăruiește Viață. Suntem onorați să susținem în continuare demersul asociației cu 1 milion de euro care să contribuie la demararea următoarei etape în construcția campusului medical”, spune Zdenek Romanek, CEO și Președinte, Raiffeisen Bank România.

Dăruiește Viață, alături de peste 350.000 de români și peste 8000 de companii au reușit să construiască un Spital. Și nu există bucurie mai mare, pentru cei care s-au implicat, decât să vadă imagini cu copii zâmbind și jucându-se într-un spital și cu părinți în ai căror ochi se citește speranța că se poate, că în sfârșit avem aici, acasă, ca afară. În ultimii ani, mediul privat din România a întors înapoi comunității, prin donații, sume importante, care, iată, se transformă în șanse la viață, iar azi suntem onorate să anunțăm parteneriatul cu Raiffeisen Bank, alături de care pornim la drum, pentru a împlini următorul vis: primul campus medical adevărat, din România, care va asigura condiții moderne de tratament pentru toți copiii care ajung la spitalul Marie Curie, indiferent de patologie”, afirmă Oana Gheorghiu, co-fondatoare Dăruiește Viață.

Raiffeisen Bank România, parteneriat exclusiv cu Visa

Noul card marchează debutul parteneriatului exclusiv dintre Raiffeisen Bank România și Visa, lider mondial în plăți digitale.

În următoarea perioadă, toate cardurile clienților Raiffeisen vor fi înlocuite, treptat, cu carduri sub sigla Visa: cardurile de credit în perioada 15 iulie – 31 octombrie 2024, iar cardurile de debit în perioada 1 august 2024 – 31 martie 2025.

Noile carduri Raiffeisen sunt fabricate din plastic reciclat în proporție de 99%, un pas important în misiunea instituției financiare de a contribui la reducerea amprentei de carbon.