ESG Today scrie că experții PwC au chestionat 345 de investitori din 30 de state diferite, iar compania a descoperit un consens în ce privește importanța sustenabilității și a factorilor ESG (mediu, social și guvernanță).

Mai exact, 70% dintre oficialii care au participat la studiu sunt de părere că ESG-ul ar trebui implementat în strategia de conducere a unei companii. Totodată, 69% dintre investitori au declarat că sunt dispuși să crească investițiile în companiile care își pot duce la capăt cu succes eforturile de sustenabilitate relevante față de afacerea lor.

În același timp, 67% vor să finanțeze mai bine companiile care își vor schimba conduita pentru a beneficia societatea sau mediul.

Comparativ cu chestionarul anterior, care a avut loc în anul 2021, mai mulți investitori sunt de părere că greenwashing-ul corporativ reprezintă un risc de investiție, astfel că 94% dintre aceștia sunt de părere că rapoartele de mediu conțin afirmații neprobate, de la 87% în urmă cu câțiva ani.

Investitorii sunt de părere că autoritățile de reglementare pot schimba acest fenomen, astfel că legile mai dure pot duce la o raportare mai precisă, iar executivii se vor alinia mai bine standardelor globale de sustenabilitate.

Nadja Picard, Global Reporting Leader, PwC Germania, a declarat că „observăm că există pași semnificativi în direcția unei raportări mai consistente din partea corporațiilor legat de schimbările climatice, dar încă este nevoie de îmbunătățiri.”

Comparativ cu anul trecut, investitorii sunt mai interesați în modul în care activitatea unei afaceri afectează mediul înconjurător și societatea, astfel că 75% dintre aceștia vor să vadă acest impact calculat în rapoartele viitoare, față de 60% dintre investitori care cereau acest lucru în 2022.