Modelul achiziționat este un Scania P25 B6x2*4 BEV (Battery Electric Vehicle) și funcționează cu 9 baterii electrice. Este un camion rigid, 6x2, carosat cu o suprastructură frigorifică Lamberet și completat cu un agregat frigorific Carrier (bi-temp).

Vehiculul are un lift pliabil sub șasiu, poate ajunge la o autonomie de până la 250 km și are un timp de încărcare de aproximativ 2 ore la o stație de încărcare electrică cu capacitatea de minimum 135 kW/oră.

Scania România este partenerul Blue River România în mai multe proiecte dedicate transportului sustenabil. Compania de transport a achiziționat de la producătorul suedez, începând cu 2019, un număr de 15 de camioane alimentate cu combustibil alternativ CNG și va continua proiectul și în următoarea perioadă.

„Acest demers susține direcția de sustenabilitate pe care compania noastră a adoptat-o încă de acum 4 ani, când am achiziționat primul camion alimentat cu combustibil alternativ. Ne dorim ca acest acest semnal să nu rămână la stadiul de pionierat și cât mai mulți clienți și transportatori să fie deschiși la soluțiile sustenabile”, a declarat Alex Păun, managerul companiei Blue River.

Blue River este o companie de transport de marfă național și international cu o experiență de 22 de ani. Compania are un parc auto total de 150 de camioane. În parcul auto al Blue River sunt 11 mașini electrice pentru angajați și 4 stații proprii de încărcare. Odată cu achiziția a 20 de camioane alimentate cu CNG, Blue River a devenit unul din transportatorii cu cea mai mare flotă de camioane non poluante din România și Europa.

“Prin acest proiect de pionierat dorim să atragem mai mult atenţia Autorităţilor Naţionale, de a sublinia importanţa şi prezenţa soluţiilor sustenabile şi totodată în a susţine o tranziţie mai uşoară către o economie circulară şi vehicule verzi”, menţionează Alexandru Draghiciu, Sales Director Scania Black Sea Unit.

Scania este un furnizor mondial de soluții de transport. În 2021, compania a livrat clienților 85.930 de camioane, 4.436 de autobuze, precum și 11.786 de motoare industriale și maritime.

Vânzările nete au totalizat peste 146 miliarde coroane suedeze, din care peste 20% au fost legate de servicii.

Fondată în 1891, Scania operează acum în peste 100 de țări și are aproximativ 54.000 de angajați. Cercetarea și dezvoltarea sunt concentrate în principal în Suedia, în timp ce producția are loc în Europa și America Latină, cu centre regionale de produse în Africa, Asia și Eurasia.