Conform Euronews.green, calculele echipei de cercetare susțin că milioanele de tone de praf selenar eliberate în atmosferă ar putea ajuta la oprirea creșterii temperaturilor.

Scott Keynon, co-autor al studiului, a declarat că „este incredibil să ne imaginăm cum praful de pe lună - care a avut nevoie de peste patru miliarde de ani pentru a se forma - ne-ar putea ajuta să reducem rata de creștere a temperaturii de pe Pământ, o problemă pe care am produs-o în mai puțin de 300 de ani.”

Anul trecut, cercetătorii de la MIT au declarat că bulele de silicon ar putea fi soluția la problemele noastre climatice, iar dacă am crea un strat protector în spațiu cu ajutorul acestora, ne-am putea bucura din nou de temperaturi mai scăzute.

Despre praful selenar se crede că ne-ar putea umbri planeta, similar cu inelele lui Saturn, care protejează anumite porțiuni de pe planetă de razele solare.

Totuși, această soluție nu este tocmai ușor de implementat, deoarece am avea nevoie de câteva zeci de miliarde de tone de praf selenar pentru a putea simți beneficiile, adică o masă de 700 de ori mai mare decât totalul trimis de noi până acum în spațiu. În plus, ar putea exista și alte posibile probleme pe care această soluție le-ar crea, cum ar fi reducerea eficienței panourilor fotovoltaice.

În schimb, ar trebui să ne concentrăm pe protejarea pădurilor și ecosistemelor și pe schimbarea obiceiurilor de consum pe care le avem, soluții mai ușor de implementat, teoretic.