Potrivit Euronews.green, Bilal Ahmed și-a terminat creația anul trecut în luna iulie, iar invenția sa a devenit cu atât mai folositoare cu cât prețul combustibilului a crescut semnificativ în regiunea respectivă.

Acesta a comentat pentru ziarul Rising Kashmir că „mașinile precum Mercedes, Ferrari sau BMW sunt doar un vis pentru omul de rând. Doar câțiva oameni își permit cu adevărat să conducă astfel de vehicule, în vreme ce alții doar visează să le poată conduce.”

„M-am gândit că aș putea oferi sentimentul luxului către mai mulți oameni”, a adăugat el.

Dat fiind faptul că zona în care acesta locuiește este lipsită de soare în cea mai mare parte a timpului, profesorul a apelat la panouri solare specializate pentru a genera energia necesară alimentării mașinii.

În cei 11 ani cât a construit mașina, Ahmed a cheltuit 18.000 de euro și a contactat mai mulți experți, în vreme ce a studiat mai multe modele de mașini clasice din secolul trecut.

Tot el a declarat că, pentru a maximiza energia pe care mașina o poate aduna, el a decis să implementeze panouri solare pe aproape întreaga suprafață.

Un lucru interesant este faptul că, folosind o telecomandă, el poate mișca panourile solare în funcție de poziția soarelui, astfel încât acestea să capteze cât mai eficient lumina.

„Sistemul de frânare poate să și regenereze energie pentru a alimenta bateriile”, a adăugat proprietarul, legat de frânarea regenerativă care se regăsește și pe mașinile electrice convenționale.

Acum că și-a îndeplinit visul, profesorul de matematică speră să poată fonda o companie care să construiască alte mașini similare cu cea pe care chiar el a reușit să o realizeze, iar în același timp, să contribuie la ecosistemul local de locuri de muncă.

Pentru a face acest lucru, el a început să primească sprijinul necesar, sub forma Institutului Național de Tehnologie din Srinaga.